• 06-51226283 / 023-6200168
  • info@aircoconcept.nl

Aircoservice

Aircoservice

Aircoconcept helpt u met al uw reparaties en onderhoud aan uw auto aircosysteem. Wij stellen altijd eerst een diagnose om te bepalen wat het probleem is en zorgen er altijd voor dat uw systeem weer naar behoren functioneert.

Werkt uw airco niet naar behoren? Tijd voor onderhoud?

Neem gelijk contact op! Ook voor HFO-1234 YK Koudemiddel!

Gelijk afspraak plannen?

Werking aircosysteem

Koudemiddel (R134a) kunt u zien als transportmiddel, om opgenomen warmte vanuit het interieur (verdamper) door te voeren naar de buitenlucht (condensor). Door de toestandsverandering van vloeistof naar gas en visa versa, kan een koude middel een grote hoeveelheid warmte opnemen en weer afstaan (verdampings- en condensatieproces). Bij het passeren van de verschillende componenten (zie tekening) ondergaat het koudemiddel toestandsveranderingen.

Het gasvormige wordt bij een lage druk en temperatuur door de compressor aangezogen en op een hogere druk en temperatuur gebracht. Daarna zal het koudemiddel dat nu een hoge druk en temperatuur heeft, afkoelen en condenseren in de condensor, dit door een combinatie van de buitenlucht en de koelventilator. De dan gevormde vloeistof zal daarna door het filter / droger gevoerd worden, waar zoals het woord al aan geeft eventuele vuildeeltjes en / of vochtdeeltjes opgenomen worden, om daarna bij het expansieventiel aan te komen waar de druk en temperatuur sterk zullen dalen, doordat dit als een vernauwing werkt.

Vanaf dit punt zal dan ook de verdamping plaats vinden. In de verdamper zal het nu vloeibare / gasvormige koudemiddel warmte uit de omgeving opnemen, dit ervaren wij mensen als koude lucht.  Dit proces zal zich hierna steeds weer herhalen.

foto schema koelsysteem
 Nieuw Koudemiddel HFO-1234 YF ook geen probleem voor Aico Concept    Neem gelijk contact op!